Siirry pääsisältöön

Huhtikuun Hupia

Kevät on jo pitkällä. Maaliskuu meni ilman Heimolan päivityksiä ja niin meinaa käydä huhtikuussakin. Paljon on ollut tekemisiä ja asioita, mutta nyt istahdan koneen ääreen. Loppuviikolla puikoiltani putkahti Hupi.

Langanostolakkoa on kestänyt joulukuun lopusta ja tähänkin Hupiin lankoja kaivelin omista varstoistani. Ja täytyy sanoa, että Tykkään!



Alkuperäisessä Hupissa, joka on siis Anu Pensolan malli, on kuutta eri väriä. Minun hupissani on Neljä eri lankaa. Ylimpänä on Louhittaren luolan Luonnotar lankaa, värissä Eiku, siis tuo kirkan turkoosi. Kaksi seuraavaa raitaa ovat Louhittaren luolan Kuutarta ja taas värinä Eiku, seuraavat raidat  ja myös kylkikolmiot ovat Louhittaren Luolan Väinämöisellä ja värinä on Metsäretki. Alhaalla helmassa on sitten vuosikertalankaa ajalta kun Hämeenlinnassa oli VillaMokka lankakauppa, lanka on siis MokkaSukkaa ja värin nimestä ei tietoakaan. Unohduin tuonne vanhaan Villamokan blogiin katselemaan kaikkia niitä ihania lankoja joita siellä kauppias aikanaan värjäsi, mutta nimeä en tälle upealle harmaalle löytänyt.



Kuopus kuvasi minua tuossa kotipihassa Hupin kanssa. Kiitos neitokaiselle kuvista.

Puseroita/takkeja olen neulonut nyt enemmänkin ja pakkohan sitä oli taas uusi pusero ottaa puikoille.


Minulla oli jemmassa kaksi kerää viime kesänä Eiran langan ystävämyynnistä ostamaani Mondial Primaveraa. Tällä neuleella osallistun Kuduja Annan Twined KALiin, eli Twined puseron yhteisneulontaan.




Tämä Primavera on lankana puuvillaa ja mikrokuitua, mitä se sitten onkaan. Puserosta tulee ihanan kevyt ja pehmeä. Neule on aloitettu ylhäältä alaspäin. Minulla on ajatus, että kun kohta pääsen tuoon vihreään kohtaan ja kerän loppuun aloitan seuraavan kerän sitten sisältäpäin vihreällä langalla.

Saa nähdä millainen tulee.

Oma neulepodcastini YouTubessa täytti huhtikuun ekana päivänä yksi vuotta. Tulossa on yksivuotis arvonta. Jos sinua kiinnostaa niin olehan kuulolla tuolla You Tuben puolella.

Kanavanhan voi tilata itselleen niin, että klikkaat tuossa linkissä olevaa punaista ruutua, jossa lukee tilaa. Klikattuasi ruutua viereen tulee kellon kuva, jos klikkaat siitä saat aina ilmoituksen kun uusi jakso ilmestyy YouTubeen. Ainakin minun pöytäkonneellani näin tämä menee. Tietenkin jos sinulla on mobiililaite, jolla luet tai katselet saattaa systeemit mennä toisin.

Kiva jos joku tänne vielä eksyi näinkin pitkän tauon jälkeen. Kesää kohti ollaan menossa kovaa vauhtia. Kivaa vapun aikaa sinulle!


Sunnuntaiterveisin seijap


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lohtuhuiveja

Oletko kuullut lohtuhuiveista? Minnamaria Tammisalo, pappi Tampereelta oli antanut leskelle lohtuhuivin lämmittämään, kun puolison kädet eivät enää lämmitä. Siitä se sitten alkoi. Täältä, Ylen jutusta voit lukea lisää asiasta. Myös Lankasatama blogin Katja on jo asiasta kirjoittanut ja antanut luvan käyttää huiviohjettaan lohtuhuiveja neulottaessa. Jotain neulojien suuresta yhteisöllisyydestä kertoo se, että Minnamarian facebookiin luomassa ryhmässä Lohtuhuivien lähettiläät on jo yli 1600 jäsentä. Minamaria on kysynyt luvan käyttää Nikolai huivin ohjetta lohtuhuivina. Nikolai huivi on puolalaisen Marysia Norzykowskan tekemä malli. Tuolta facebook ryhmästä löytyy siihen suomen kielinen ohje ja onpa sinne Jaanan lankapajan Jaana tehnyt myös video ohjeen huivin aloituksesta, jonka moni on kokenut hankalana. Minun tämän hetkinen lohtuhuivi saldoni on kaksi valmista ja yksi viimeistelemätön. Mikään näistä ei ole Nikolai-huivi.  Pääsiäisen aikaan olen ollut aktiivise

Suunnitelmia Suomen käden taidot messuja varten

Messulippu on saatu bloginäkyvyttä vastaan / Suomen kädentaidot Olettekos jo tehneet messusuunnitelmia Tampereen kädentaidot messuja varten? Minulla suunnitelmat alkoivat lokakuulla kun päätin, että olen messuilla ainakin kahtena päivänä, silloin vielä ajattelin olevani töissä 18. päivä sunnuntaina. Varasin siis huoneen Tamperelaisesta hotellista ja perjantain ja lauantain välisen yön olen käsityömessuilijalle sopivaan tapaan Sokos hotelli Villassa . Hotellivarauksen jälkeen laitoin sisään pyynnön blogisti-rintamerkistä ja vahvistus siitä tuli viimeviikolla. Blogisti-sisäänpääsy  edellyttää sitä, että teen päivityksen messuista ennen tai jälkeen messujen. Tässä sitä päivitystä nyt tulee. Toivottavasti jaksatte lukea, vaikka kuvia nyt ei taida juurikaan tulla. Viime vuonna Blogisti-rintamerkki näytti tältä. Taitaapa olla samannäköinen tänäkin vuonna, tosin blogin nimi on muuttunut blogin muuton myötä, nythän ollaan blogissa Heimolan hetkiä.  Mutta nyt suunnitelmiin

"Vappuaattona Yöjalassa"

Kevätsiivouksen lomassa tulin kertomaan kahdesta valmistuneesta käsityöstä. Urbaani maalainen nimistä neule podcastia pitävä Leena oli tehnyt Ravelryyn ohjeen Yöjalassa sukista. Halusin ottaa nämä sukat puikoille ja nehän olikin tosissaan siten neulottava nopeasti valmiiksi. Lankana minulla on näissä Heivattujen Kudelmien Marin värjäämä ohut sukkalanka ja sen kaverina Austermannin Kid silk, siis sellainen ohut pörrölanka.  Malli oli tehty varpaista varteen ja jalan taka osassa oli kaunis palmikko. Minä tein vähän pienemmällä silmukkamäärällä kun ohjeessa ja sain itselleni kerrassaan sopivat unisukat. Yöjalassa sukat Lanka: Adlibris socki fine Heivattujen kudelmien Marin värjäämänä Menekki: 50 grammaa ja Austermann kid silk väri 30 Menekki: 20 grammaa Puikot: 3 mm Meillä jo koivut vihertävät ja kevät on kovasti tulossa. Ihanaa. Tänä kesänä onkin juhlakesä joka aloitetaan kuopuksen lakkiaisilla ja päätetään minun pyöreisiin juhliini. Ja on siinä väl