Siirry pääsisältöön

Kesä

Nyt on tullut kesä. Eilen tulivat YO-kirjoitusten tulokset ja meillä on lakkiaset. 

Onnea esikoinen!

Tänään tulivat lampaat. Ihanaa!


Selfien otin yhdessä Bemarin kanssa. Bemari on 7 kiloinen Rehtorin karitsa. Bemari on Itäfriisiläisen maitolampaan ja Suomenlampaan risteytys.  Meinasi olla vaikea kuvata näitä kavereita, kun tulivat koko ajan niin lähelle.


Ferrari, Mersu, Rehtori eli Reksi ja Bemari.


Rehtori kävi lankapussilla. Langan ostolakko ei rikkoutunut tästä 600 grammasta, sillä sain nämä lahjaksi. 


Sukkalankaa, valkoisessa on puolet karitsaa ja puolet aikuista lammasta ja molemmissa langoissa on nylonia, eli on sukkalankaa. 270 metriä/100 grammaa. Ihana lampaan tuoksu ja tuntu. Tykkään.



Ferrari


Mersu

Nämä meidän ihanat kesävieraat tulevat siis Pekkolan tilalta. Tässä lehtijutussa on vielä villaa, jota ei ole vahvistettu, mutta sen kysyntä on ollut niin kova, että nyt on sitten vahvistettuakin.

Mitä sinä näet noissa minun langoissani? Ovatko ne sukkia vai jotain muuta?




Kommentit

  1. Ihania lampaita ja lankoja.Mä nään langat kaarroke villatakkina,yläosaan vaaleaa,mutta kyllä ne voi sukiksikin neuloa.Onnittelut yo:n johdosta ja mukavaa juhlaa teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, minäkin näen ne neuleena, en sukkina ;-). Täytyy tsekkailla mitä teen, onneksi ei ole kiire.

      Poista
  2. Oi tuo Bemari on ihana! Näinkin sen jo aiemmin kuvasta... Onnea esikoiselle ja mukavia juhlia! Tuota lankaa on niin paljon, että niistä voisi tulla ihana villatakki, sulta kun se luonnistuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin Bemari ihana. Tykkään tosissani siitä ja kyllä nämä kaikki muutkin ovat niin suloisia. Kyllä minäkin näen langat jonakin isompana neuleena itselleni.

      Poista
  3. Blogivierailuissani on ollut taukoa, mutta onnittelut sinne ylioppilasperheeseen tässä vaiheessa ja oikein mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lohtuhuiveja

Oletko kuullut lohtuhuiveista? Minnamaria Tammisalo, pappi Tampereelta oli antanut leskelle lohtuhuivin lämmittämään, kun puolison kädet eivät enää lämmitä. Siitä se sitten alkoi. Täältä, Ylen jutusta voit lukea lisää asiasta. Myös Lankasatama blogin Katja on jo asiasta kirjoittanut ja antanut luvan käyttää huiviohjettaan lohtuhuiveja neulottaessa. Jotain neulojien suuresta yhteisöllisyydestä kertoo se, että Minnamarian facebookiin luomassa ryhmässä Lohtuhuivien lähettiläät on jo yli 1600 jäsentä. Minamaria on kysynyt luvan käyttää Nikolai huivin ohjetta lohtuhuivina. Nikolai huivi on puolalaisen Marysia Norzykowskan tekemä malli. Tuolta facebook ryhmästä löytyy siihen suomen kielinen ohje ja onpa sinne Jaanan lankapajan Jaana tehnyt myös video ohjeen huivin aloituksesta, jonka moni on kokenut hankalana. Minun tämän hetkinen lohtuhuivi saldoni on kaksi valmista ja yksi viimeistelemätön. Mikään näistä ei ole Nikolai-huivi.  Pääsiäisen aikaan olen ollut aktiivise

Suunnitelmia Suomen käden taidot messuja varten

Messulippu on saatu bloginäkyvyttä vastaan / Suomen kädentaidot Olettekos jo tehneet messusuunnitelmia Tampereen kädentaidot messuja varten? Minulla suunnitelmat alkoivat lokakuulla kun päätin, että olen messuilla ainakin kahtena päivänä, silloin vielä ajattelin olevani töissä 18. päivä sunnuntaina. Varasin siis huoneen Tamperelaisesta hotellista ja perjantain ja lauantain välisen yön olen käsityömessuilijalle sopivaan tapaan Sokos hotelli Villassa . Hotellivarauksen jälkeen laitoin sisään pyynnön blogisti-rintamerkistä ja vahvistus siitä tuli viimeviikolla. Blogisti-sisäänpääsy  edellyttää sitä, että teen päivityksen messuista ennen tai jälkeen messujen. Tässä sitä päivitystä nyt tulee. Toivottavasti jaksatte lukea, vaikka kuvia nyt ei taida juurikaan tulla. Viime vuonna Blogisti-rintamerkki näytti tältä. Taitaapa olla samannäköinen tänäkin vuonna, tosin blogin nimi on muuttunut blogin muuton myötä, nythän ollaan blogissa Heimolan hetkiä.  Mutta nyt suunnitelmiin

"Vappuaattona Yöjalassa"

Kevätsiivouksen lomassa tulin kertomaan kahdesta valmistuneesta käsityöstä. Urbaani maalainen nimistä neule podcastia pitävä Leena oli tehnyt Ravelryyn ohjeen Yöjalassa sukista. Halusin ottaa nämä sukat puikoille ja nehän olikin tosissaan siten neulottava nopeasti valmiiksi. Lankana minulla on näissä Heivattujen Kudelmien Marin värjäämä ohut sukkalanka ja sen kaverina Austermannin Kid silk, siis sellainen ohut pörrölanka.  Malli oli tehty varpaista varteen ja jalan taka osassa oli kaunis palmikko. Minä tein vähän pienemmällä silmukkamäärällä kun ohjeessa ja sain itselleni kerrassaan sopivat unisukat. Yöjalassa sukat Lanka: Adlibris socki fine Heivattujen kudelmien Marin värjäämänä Menekki: 50 grammaa ja Austermann kid silk väri 30 Menekki: 20 grammaa Puikot: 3 mm Meillä jo koivut vihertävät ja kevät on kovasti tulossa. Ihanaa. Tänä kesänä onkin juhlakesä joka aloitetaan kuopuksen lakkiaisilla ja päätetään minun pyöreisiin juhliini. Ja on siinä väl