Siirry pääsisältöön

Suunnitelmia Suomen käden taidot messuja varten

Messulippu on saatu bloginäkyvyttä vastaan /Suomen kädentaidot


Olettekos jo tehneet messusuunnitelmia Tampereen kädentaidot messuja varten?


Minulla suunnitelmat alkoivat lokakuulla kun päätin, että olen messuilla ainakin kahtena päivänä, silloin vielä ajattelin olevani töissä 18. päivä sunnuntaina. Varasin siis huoneen Tamperelaisesta hotellista ja perjantain ja lauantain välisen yön olen käsityömessuilijalle sopivaan tapaan Sokos hotelli Villassa.

Hotellivarauksen jälkeen laitoin sisään pyynnön blogisti-rintamerkistä ja vahvistus siitä tuli viimeviikolla. Blogisti-sisäänpääsy  edellyttää sitä, että teen päivityksen messuista ennen tai jälkeen messujen. Tässä sitä päivitystä nyt tulee. Toivottavasti jaksatte lukea, vaikka kuvia nyt ei taida juurikaan tulla.


Viime vuonna Blogisti-rintamerkki näytti tältä. Taitaapa olla samannäköinen tänäkin vuonna, tosin blogin nimi on muuttunut blogin muuton myötä, nythän ollaan blogissa Heimolan hetkiä. 

Mutta nyt suunnitelmiin...

Siltä varalta, että ette jaksa lukea minun suunnitelmiani, niin Villa&villan bloggaus suunnitelmista löytyy täältä.
Pariton rasa kertoo suunnitelmistaan täällä.

Bloggaajien ja lukijoiden tapaaminen on lauantaina Seminaaritila Marsissa. Siellä on paikalla ainakin Mehukekkereiden Veera ja Hupsistarallaan Terhi ja olen myös antanut itseni ymmärtää, että Missä neuloimme kerran blogin Neulisti olisi tulossa.
Itse mietin sinne menoani, kun tämä bloggaaminen on jäänyt vähemmälle, että eihän kukaan blogimaailmassa tiedä kuka on seijap. Hetkiä Heimolasta YouTube kanavan kautta jaan enemmän näitä käsityöasioita nykyään.Eilinen päivä meni pitkälti tuvan pöydän ääressä kun kävin läpi messujen näytteille asettajia.

Vihreällä kynällä merkitsen Hallikarttoihin ne paikat joissa aion vierailla neulomiseen liittyvissä asioissa. Niinkuin huomaatte niitä on paljon.

Jos haluat tehdä omat karttasi messuja varten, niin ladattavat ja väritettävät kartat löytyvät täältä.

Selasin näytteilleasettajia iPadilla. Merkkasin muistiin ne, joissa kuvauksessa kerrottiin että osastolta löytyy lankaa tai muuta neulomiseen liittyviä asioita, tai sitten ne joista tiesin sen muuten, vaikka sitä ei ollutkaan merkitty. Se on kyllä mielestäni aika iso puute, jos nimen alla ei lue mitä katsottavaa osatolla löytyy. Vai mitä sinä siitä sanot.

Mutta lähdetäänpä liikkeelle vaikka aakosjärjestyksessä. Jos klikkaat linkistä, joka on nimessä pääset näkemään messuosaston, jossa kyseinen näytteilleasettaja on.

Adele´s mohair
Nämä kauniit ja eettisesti tuotetut langat houkuttelevat. samoin myös kaikki muut Teema-alueella nimeltään Maailman langat, ovat sellaisia jotka saavat varmasti viipymään E-hallissa olevalla lanka-alueella. Jos sinua kiinnostaa, niin käypä etukäteen kurkkaamassa täältä Marianne´s mohairin sivuilta.

Adlibris
Laitoin itselleni ylös, koska saatan käydä katsomassa, itse en ole tilannut Adlibrikseltä lankoja enka askartelutarvikkeita, mutta tiedän, että monet ovat. Linkissä luvataan upeita messutarjouksia.

Aholaidan lammastila

Ala-Uotilan lammastila
Kaksi lammastilaa joiden tarjontaan tahdon tutustua myö.

Anna&Eila 
Minulle uusi tuttavuus liikkeenä. Verkkosivujen perusteella aivan syötävän ihania lankoja. Voi kunpa olisikin aikaa neuloa näistä ja ehkä tarvittaisiin myös rahaa, jotta kaikkea tätä ihanaa voisi kokeilla.

Eijan kudontaputiikki
Käsinvärjättyjä luonnonkuitulankoja, houkuttelevat nekin kerrassaan. Eijan blogista löytyvän lankapuodin linkin kautta pääsin kurkistelemaan mitä ihanuuksia löytyy. Saa nähdä karkaako mopo käsistä?

Ekolikka
Ekologista ja eettistä tuottamista täälläkin. Luksuslankoja, vaikka mitä, saattasi täältäkin löytyä.

Fomast OY
Tämän tiedon perusteella en tiedä menisinkö, mutta kun tiedän mille merkille tämä näytteilleasettaja on maahantuoja, niin menen. Viime vuonna kuvasin osastolla,  jotta muistan tänä vuonna siellä käydä.
Eli ChiaoGoon puikot löytyvät varmasti tänäkin vuonna A hallista. sitä en tiedä mitä sisältää lause Paljon messutarjouksia ja postoeriä.

Niin, jos joku ei vielä tiennyt, niin nämä kirurginteräksestä valmistetut puikot ovat mnun lemppareitani.Ihania pehmeitä alpakkalankoja, näitä ostin joskus Hämeenlinnan Elomessuilta.

Myös ilo on lankakauppa, josta en ole vielä mitään ostanut. Nettisivut ja verkkokaupa, kyllä houkuttelee kovasti. Tällä osastolla ajattelin myös käydä treffaamassa Villametsä podastin Lottaa.

Nämä ihanuudet teille kaikille jotka olette innostuneet nypläämisestä. 

Kaupunkilangan Päivin kanssa sovimme treffit, kun hän oli pitämässä neuleiltaa meidän paikallisessa K-Supermarketissa. Lupasin silloin hänelle, että ilman muuta messuilla nähdään. Oletko muuten huomnnut, että Kaupunkilangan sivuilta löytyy kivoja neuleohjeita?

käsityölankoja sekä niihin sopivia koukkuja ja puikkoja. Nettiosoite on Tammertukku, tuoteryhmien alta ei kuitenkaan pääse kurkkimaan mitä nuo langat ovat. Täytynee käydä paikanpäällä katsomassa.

Kerttuvillan osastolla täytyy käydä kurkkaamassa Villametsä podcastin Maritaa.

Ainakin Dropsin lankoja löytyy täältä ja nythän on alpakkajuhlat, eli kaikista Dropsin alpakkalangoista -30%.
Niin ja niitä keraamisia lankakulhoja saattaa löytyä täältä.

Minun neulojan apuri lankakulhoni on Iloisen Variksen tuotantoa.

Orimattilan megamyyntiareella oleva valtavan suuri lankakauppa. Saa nähdä mitä ovat messuosatolle valinneet valtavasta valikoimastaan.

Osasto kiehtoo siksi, että minulla on ystäviä jotka käyvät kässäkammarilla ja puhuvat siitä, mutta itse en ole koskaan siellä päässyt käymään.

Kässäkerho POM POM on tuttu Jyväskylän neulefestareiden ansioista. Tällä hetekllä lankojen lisäksi minua kiinnostaa, löytyisikö heilta sopivaa kangasta, josta voisi ommella virkapaidan.

Kauniita käsinvärjättyjä lankoja löytyy täältäkin

Tamperelainen lankakauppa jossa tulee poikettua silloin tällöin jos työnohjaus reissulla junien välissä ehtii.

Kerän osasto on ihan pakko myös tarkastaa, jotain ihan tosi ihanaa varmaan löytyy täältäkin.

Koukuttamon uusi verkkokauppa tuo kaikki langat niin upeasti esiin. Kivoja neuleohjeita löytyy Koukuttamon sivuilta. Oma suosikkini on Lehdykkä pipo.

Eihän näistä osaa enää sanoa mitään, toinen toistaan ihanampia lankaliikkeitä on meidän kotimaamme pullollaan. Saa nähdä mitä ihanuuksia on neulovillalla mukana messuilla.

Luulen, että Lankakissa kuuluu niihin liikkeisiin, joissa en ole käynyt, en edes messuosastolla, joten nyt varmaan katsastan senkin.

Tästä liikkeestä kuulen ystäviltäni usein, vielä eivät omat Tampereen reissuni ole osneet ajanokohtiin joina olisin ehtinyt piipahtaa. verkkosivuilla kerrotaan kivasti, Mikä Silmukka?

Tapion kauppaan Päntäneelle on tullut järjestettyä retki ja aina joskus olen ennen messuja tehnyt tilauksenkin Tapion kauppaan ja saanut sen sitten messuille tuotuna. Tapion lankakaupasta oli ihan Ylen uutinenkin tässä viime kuun lopulla.

Lankavalla on kaksi osastoa. A hallissa uutuusosasto ja C hallissa tarjousosasto.Yksi minun lempilankakaupoistani. Kuva on viime vuoden messuilta jonain ihmeen hiljaisena hetkenä napattu. Lapasen osastolta löytyy myös Ilun handun lankoja.

Lankakauppa jossa aina silloin tällöin Helsingissa tulee piipahdettua kun kävelyreitti kulkee vierestä. 

Vantaalla käsinvärjättyjä lankoja, vielä en ole näitäkään päässyt neulomaan. Jos kuitenkin kävisin vähän tunnustelemassa. Lankamerkki on nimeltään Lumoava, kuinkahan käy? Lumoaako minut täysin?

Novitalla on kaksi osastoa messuilla. Se hämmästytti, että näytteilleasettaja listassa ei ole mitään kuvausta siitä mitä Novitan osastoilla myydään. Koska minulle tulee Novita lehti, tiedän että E hallin osasto on VIP-lounge Novita-lehden tilaajille myös E-hallin karttapohjassa on mainittu tuo VIP lounge. Saamani kutsun aion käyttää jos sinulla on kutsu niin otahan se myös mukaan.

Tällä täytyy käydä katsomassa lankoja ehkä voisi myös kysellä kursseista joita he järjestävät.

Ainakin hahtuvalankaa on Piikula myynnissä, ja voi ne ihanat villat joita voisi ostaa huovutukseen.

Kaikkea ihanaa suomalaisesta lampaasta kehrättyä ja kehräämätöntä. Myös meidän kesälampaat kehrätään täällä. 

Pitsin ja palmikon ihania Tiinaa ja Marjaa täytyy käydä katsomassa osastolla. Ehkä siinä sivussa myös langat ja muut tarvikkeet tulee katsastettua. Lahden liikkeessä tuli kuluneen syksyn aikana käytyä monia kertoja kun oli kerran asiaa Lahteen.

Riikka-Piikkan löytyy Joroista, itse en ole koskaan poikennut mutta  nettisivuilla kerrotaan että lankojen, lelujen, lyhyttavaran, käsitöiden ja ohjeiden sekä opastuksen lisäksi saa gluteenittomat tuoteherkut matkalle mukaan. Ovatkohan ne myös ilman vehnän tärkkelystä? Niin, ja voisihan sitä kokeilla myös verkkokauppaa -)

Rintalan tila on ollut nyt esillä Villapesuohjelma neulepodcastissa, kun alkoi yhdessä neulonta Villapesupäkät sukista. Ohje on kirjoitettu Rintalan tilan Ilo ja Suru sukkalangalle. Verkkokaupasta saa ostaa paketin noihin ihaniin sukkiin.

Täältä saattaapi löytyä aivan ihania alpakkalankoja. Kyseessähän on kehräämö joka on erikoistunut alpakanvillan kehräämiseen.

Silkkilankoja ja kankaita löytyypi täältä.

Silmu&Solmun Sirpa on varmasti viettänyt kaiken liikenevän aikansa väripatojen ääressä. Lankoja ja tarvikkeita löytyy varmasti tältä osastolta paljon. Neuletubettajista täällä käyn moikkaamassa Sirpaa ja Urbaania maalaista Leenaa

Maailman langat alueelta löytyy vyyhti kuningatar. Ihania lankoja, näitä myy Suomessa Titityy. Mutta nyt on pakko käydä myös tällä osastolla hypistelemässä.

Snurre tuo sanana hymyn huulille. Taitaa kuitenkin olla liian pitkä aika kun olen siellä ehtinyt käymään. Osan tämän helsinkiläisen lankakaupan ihanuuksista pääsen siis näkemään kuitenkin tällä viikolla.

Suomalaisen kirjakaupan osastolla mainitaan myös langat. Ei kuitenkaan ole ihan kärkipäässä ja en tainnut karttaani merkitä kuitenkaan vihreällä värillä.

Tämä olisi osasto jonne menisin jos tarvitsisin kala- tai moppilankaa. Verkkosivujen ohjeet täytyykin jossain vaiheessa käydä tsekkaamassa.

Kuulin huhun, että Vuorelman veto langan valmistus loppuu. onkohan sitä vielä myynnissä Suomen perinnetekstiilien osastolla? Nettisivuilla ei enää löydy kuin Vuorelman vedon värikartta.

Rustoopuori oli liike jonka löysin reilu kymmenen vuotta sitten kun olin Seinäjoen käsityömessuilla. Sen jälkeen on pitänyt aina käydä katsomassa mitä Etelä-pohjalaisten taidosta löytyy. 


A-hallista löytyy Taitokatu, jonka varrella on eri taito yhdistyksiä sen lisäksi on Taitolava jonka tapahtumat löytyvät täältä. olenkohan perjantai aamun ekologinen suomenlampaan villaa neuloen ja virkaten kiinnostaisi, mutta en ole vielä silloin paikalla ja taas kun se tulee sunnuntaina uusiksi en ole silloinkaan paikalla. No, kaikkea ei voi saada.

Oletko sinä nopea kerimään lankaa lauantaina klo 10.30 olisi lavalla kerimiskilpailu jonne voi osallistua kaverin kanssa. Myös Taito-lehden mysteeri sukan neulominen alkaa ja lauantaina pääsisi tutustumaan uuteen mysteeriä varten väjättyyn lankaan.


Kauniita luonnonvärjättyjä villalankoja ja täältäpä saisi väri-ja puretusaineita jos innostuisi värjäämään. Ei taida nyt kyllä aika riittää siihen.

Neulojan taivaaksikin kutsuttu lankakauppa. Kaikkea ihanaa varmasti löytyy Titityyn osastolta.

Toikalla voisinkin käydä kysymässä kuinka/millä langalla kannattaisi solmia kiinni kerinlehtien rmat kun alkuperäinen pellavalanka on mennyt poikki.
Toikan juhlavuoden työpajassa pääsisi kokeilemaan erilaisia kangaspuita.

Luulisin, että täältä löytyisi kainuunharmaslankaa, vaikka sitä ei erikseen mainitakaan.

Nettisivut kertovat, että ainakin Aurinkokehrän ja Schoppel wollen lankoja löytyisi lankoina, sitähän ei tiedä mitä on matkassa. Myös Vanja Sen kankaat vähän kiinnostaisivat.

Villakamarista saa joitakin lankoja. Minä vielä mietin pitäisikö laittaa sähköpostia ja pyytää varaamaan minulle Kenkälesti huovutusta varten.

Käsinvärjättyjä neulelankoja, joista esimakua on saatu facebookin kautta ja kesän neulefestareilla.

Manta, Tilta ja Usko. Jos mummoni nimi on ollut Matilda ja jotkut kutsuvat häntä Tiltaksi vieläkin, niin onko silloin pakko hakea lapasten verran Tiltaa?

Täälläkin kotimaisia luonnon väriaineilla värjättyjä lankoja.

Kävin tänään Wetterhoffin myymälässä. Kysyin uskallanko kertoa teille, että heillä on hyviä messutarjouksia. Sain luvan kertoa, että messuilta saa ryijytarjouksia ja silkkivillalangat ovat messutarjouksessa. Tässä linkki Silvillan värikartaan, se on se fingering vahvuinen lanka, siinä on tuo puhdas valkoinen jota ei lace vahvuisessa Silviassa ole.

Alla oleva kuva on viime vuoden messuilta Wetterhoffin osastolta, silloin on näköjään Veera ollut tarjouksessa. Veerakin on kerrassaan ihana lace vahvuinen villalanka, jota olen itse käyttänyt kaksinkertaisena tai jonkun toisen langan kanssa.
Jaksoikohan kukaan lukea tänne asti?

Olisi kiva kuulla kommenttia. Toivottavasti sain tähän kirjoitettua kaikki ne neulomiseen liittyvät asiat joita oli tarkoitus. Toivoisin, että ehtisin vielä teille ennen  messuja kertoa niistä kankaisiin liittyvistä asioista, jotka noilla messuilla kiinnostavat. Mutta taitaa olla nyt aika ottaa eri värinen kynä ja merkitä niitä karttoihin.

Myös messujen gluteeniton tarjonta kiinnostaa minua kovatsi, olehan tälläinen vehnätön, ohraton ja rukiiton tyyppi ruokavalioltani, eli niitäkin ajattelin vielä ennen perjantaita karttoihin piirrellä.

Jos huomaat minut messuilla niin, huikkaa tai ota hihasta kiinni. Messuilla on paljon väkeä ja mielenkiinto saattaa olla kovasti siinä mitä näkee näytteilleasettajilla, joten saattaa mennä kovasti tutunkin ihmisen ohi.

Ihania messuja sinulle joka sinne olet tulossa ja mukavaa viikonloppua teille jotka seuraatte näitä euroopan suurimpia käsityömessuja sosiaalisen median kanavien kautta, tai teette ihan jotain muuta ensi viikonloppuna.

Maanantain terveisin seijap
Kommentit

 1. Kiitos kattavasta listauksesta, tuossa olikin monta hyvää tärppiä messuille! Itse olen tulossa paikalle sunnuntaina ja etenkin tilalankoja olisi tarkoitus ostaa. Myös Novitan VIP lounge kuulosti mielenkiintoiselta, mutta en taida ehtiä löytämään lippua sinne viikonloppuun mennessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katrina, sitten emme sattumalta törmää messuilla kun en itse ole enää sunnuntaina paikalla. Tilalangat ovat varmasti herkkuja niitä kannattaa ihailla. Kysypä Novita VIP lounge lippua joltain tuttavalta jolle tulee Novita lehti, mutta ei pääse messuille, sieltä lehden välistä jos se kutsu vielä löytyisi. Mietin myös sitä, että olisiko kutsu myös irtomyyntinä olevissa lehdissä, pystyisinkö sen käydä kurkistamassa jossain lehden myyntipisteessä?
   Oikein hyvää messu sunnuntaita sinulle.

   Poista
 2. Casinos in Malta - Filmfile Europe
  Find 토토 사이트 the best Casinos in febcasino.com Malta 메이피로출장마사지 including bonuses, games, games and 나비효과 the history of worrione games. We cover all the main reasons to visit Casinos in

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lohtuhuiveja

Oletko kuullut lohtuhuiveista? Minnamaria Tammisalo, pappi Tampereelta oli antanut leskelle lohtuhuivin lämmittämään, kun puolison kädet eivät enää lämmitä. Siitä se sitten alkoi. Täältä, Ylen jutusta voit lukea lisää asiasta. Myös Lankasatama blogin Katja on jo asiasta kirjoittanut ja antanut luvan käyttää huiviohjettaan lohtuhuiveja neulottaessa. Jotain neulojien suuresta yhteisöllisyydestä kertoo se, että Minnamarian facebookiin luomassa ryhmässä Lohtuhuivien lähettiläät on jo yli 1600 jäsentä. Minamaria on kysynyt luvan käyttää Nikolai huivin ohjetta lohtuhuivina. Nikolai huivi on puolalaisen Marysia Norzykowskan tekemä malli. Tuolta facebook ryhmästä löytyy siihen suomen kielinen ohje ja onpa sinne Jaanan lankapajan Jaana tehnyt myös video ohjeen huivin aloituksesta, jonka moni on kokenut hankalana. Minun tämän hetkinen lohtuhuivi saldoni on kaksi valmista ja yksi viimeistelemätön. Mikään näistä ei ole Nikolai-huivi.  Pääsiäisen aikaan olen ollut aktiivise

"Vappuaattona Yöjalassa"

Kevätsiivouksen lomassa tulin kertomaan kahdesta valmistuneesta käsityöstä. Urbaani maalainen nimistä neule podcastia pitävä Leena oli tehnyt Ravelryyn ohjeen Yöjalassa sukista. Halusin ottaa nämä sukat puikoille ja nehän olikin tosissaan siten neulottava nopeasti valmiiksi. Lankana minulla on näissä Heivattujen Kudelmien Marin värjäämä ohut sukkalanka ja sen kaverina Austermannin Kid silk, siis sellainen ohut pörrölanka.  Malli oli tehty varpaista varteen ja jalan taka osassa oli kaunis palmikko. Minä tein vähän pienemmällä silmukkamäärällä kun ohjeessa ja sain itselleni kerrassaan sopivat unisukat. Yöjalassa sukat Lanka: Adlibris socki fine Heivattujen kudelmien Marin värjäämänä Menekki: 50 grammaa ja Austermann kid silk väri 30 Menekki: 20 grammaa Puikot: 3 mm Meillä jo koivut vihertävät ja kevät on kovasti tulossa. Ihanaa. Tänä kesänä onkin juhlakesä joka aloitetaan kuopuksen lakkiaisilla ja päätetään minun pyöreisiin juhliini. Ja on siinä väl