Siirry pääsisältöön

Lohtuhuiveja

Oletko kuullut lohtuhuiveista?

Minnamaria Tammisalo, pappi Tampereelta oli antanut leskelle lohtuhuivin lämmittämään, kun puolison kädet eivät enää lämmitä. Siitä se sitten alkoi.

Täältä, Ylen jutusta voit lukea lisää asiasta. Myös Lankasatama blogin Katja on jo asiasta kirjoittanut ja antanut luvan käyttää huiviohjettaan lohtuhuiveja neulottaessa.

Jotain neulojien suuresta yhteisöllisyydestä kertoo se, että Minnamarian facebookiin luomassa ryhmässä Lohtuhuivien lähettiläät on jo yli 1600 jäsentä.

Minamaria on kysynyt luvan käyttää Nikolai huivin ohjetta lohtuhuivina. Nikolai huivi on puolalaisen Marysia Norzykowskan tekemä malli. Tuolta facebook ryhmästä löytyy siihen suomen kielinen ohje ja onpa sinne Jaanan lankapajan Jaana tehnyt myös video ohjeen huivin aloituksesta, jonka moni on kokenut hankalana.


Minun tämän hetkinen lohtuhuivi saldoni on kaksi valmista ja yksi viimeistelemätön. Mikään näistä ei ole Nikolai-huivi. 

Pääsiäisen aikaan olen ollut aktiivisesti tuolla facebook ryhmässä ja päivittänyt yhteyshenkilölistaa seurakuntien osalta. tämä mobiiliaika, tekee sen, että kaikki eivät itse pysty päivittämään erilaisia tiedostoja ja dokumentteja. Onneksi minulla on täällä kotonakin pöytäkone ja olen näitä muokkauksia pystynyt tekemään.

Yksi minun suosikkini huiveja suunnittelevista neulesuunnittelijoista on Heidi Alander. Sain naapuriseurakunnasta viestiä lohtuhuivi asiassa ja laitoin Heidille viestiä ja hän antoi luvan käyttää hänen mallejaan lohtuhuiveina. Tietenkin on hyvä laittaa siihen huiviin viesti, että se on hänen ohjeellaan neulottu.


Lohtuhuivi 1
Muokattu Titanium
Malli: Heidi Alander 
Lanka: Viking of Norway, Nordlys väri 9.11 
80 grammaa
Puikot: 4 mm

Titanium ohje löytyy siis Ullasta, neuloin sen vuosia sitten ostamastani Nordlys langasta. Tämä ohut sukkalanka on omiaan huiveihin. Lankaa oli kuitenkin niin vähän (tai en sitä löytänyt vaikka sitä onkin) että en tehnt kuin yhden pitsikuvion vaikka ohjeessa olikin niitä useampi.

Mielestäni huivista tuli kuitenkin kaunis ja sopivan kokoinen.

Aloin siivoamaan ja järjestelemään lankavarastoitani ja löysin keskeneräisen torkkupeiton tekeleen.
Olin joskus aloittanut vironvillasta neulomaan peittoa, joka oli tarkoitus kevyesti huovuttaa. Päädyin kuitenkin siihen, että teen yläreunaan kolmiot dominotekniikalla ja pesen pyykkikoneessa villapesuohjelmalla ja tekele muuttuukin lohtuhuiviksi.

Mielestäni onnistuin tässäkin.


Lohtuhuivi 2
Dominoneule huivi
Malli: ei mitään mallia
Lanka: vironvillan jämiä
Menekki: 120 grammaa
Puikot: 5 mm

Tämän huivin kanssa mietin kovasti miten teen huivin reunan. Aluksi aloitin icord reunuksen jota varmaan suomeksi kutsuttaisiin putkiloneulokseksi. Täällä on aiheesta englannin kielinen video ja löytyyhän siihen Punomon sivuilta ihan suomenkielinenkin ohje.  En tällä kertaa saanut siitä mieleistä vaan tein sitten reunuksen ihan virkaten kiinteitä silmukoita. 

Tässä siis kaksi kovasti erilaista huivia jotka lähtevät kotiseurakunnan lohtuhuiveiksi.

Ruokahalu kasvaa syödessä ja niinpä eilen sitten otin puikoille Novitan Unelma langan (linkki Menitan sivuille). Olin ostanut tätä lankaa kaksi 200 gramman kerää ja ensimmäisen olin käyttänyt kuopuksen patentti neulehuiviin.

Malliksi valikoitui tällä kertaa Heidi Alanderin Kaihola. neuloin Kaiholan tänään loppuun ja nyt se on likoamassa ja kohta sen pääsen pingoittamaan. Kaiholassakin tein muutoksia, mutta kerron nistä teille kun olen kunnolla kuvannut viimeistellyn huivin. Nyt huivista voi saada aavistuksen tuossa päivityksen ylimmässä kuvassa.

Jos innostuit lohtuhuivista, niin otapa yhteyttä kotiseurakuntaasi ja kysy joko heillä on virinnyt lohtuhuivi innostus.

Minun kotiseurakunnassani Janakkalassa diakoniatyöntekijä Lotta Törmänen on yhteyshenkilö olkaaan rohkeasti häneen yhteyksissä. Työseurakunnassa Hämeenlinna-Vanajassa ei ole vielä sovittu yhteisesti kuka ottaa kopin, mutta tällä hetkellä minä olen se joka saa viestiä siitä missä mennään.


Oikein riemullista pääsiäisviikkoa sinulle. Kristus on ylösnoussut!Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Vappuaattona Yöjalassa"

Kevätsiivouksen lomassa tulin kertomaan kahdesta valmistuneesta käsityöstä. Urbaani maalainen nimistä neule podcastia pitävä Leena oli tehnyt Ravelryyn ohjeen Yöjalassa sukista. Halusin ottaa nämä sukat puikoille ja nehän olikin tosissaan siten neulottava nopeasti valmiiksi. Lankana minulla on näissä Heivattujen Kudelmien Marin värjäämä ohut sukkalanka ja sen kaverina Austermannin Kid silk, siis sellainen ohut pörrölanka.  Malli oli tehty varpaista varteen ja jalan taka osassa oli kaunis palmikko. Minä tein vähän pienemmällä silmukkamäärällä kun ohjeessa ja sain itselleni kerrassaan sopivat unisukat. Yöjalassa sukat Lanka: Adlibris socki fine Heivattujen kudelmien Marin värjäämänä Menekki: 50 grammaa ja Austermann kid silk väri 30 Menekki: 20 grammaa Puikot: 3 mm Meillä jo koivut vihertävät ja kevät on kovasti tulossa. Ihanaa. Tänä kesänä onkin juhlakesä joka aloitetaan kuopuksen lakkiaisilla ja päätetään minun pyöreisiin juhliini. Ja on siinä väl

Suunnitelmia Suomen käden taidot messuja varten

Messulippu on saatu bloginäkyvyttä vastaan / Suomen kädentaidot Olettekos jo tehneet messusuunnitelmia Tampereen kädentaidot messuja varten? Minulla suunnitelmat alkoivat lokakuulla kun päätin, että olen messuilla ainakin kahtena päivänä, silloin vielä ajattelin olevani töissä 18. päivä sunnuntaina. Varasin siis huoneen Tamperelaisesta hotellista ja perjantain ja lauantain välisen yön olen käsityömessuilijalle sopivaan tapaan Sokos hotelli Villassa . Hotellivarauksen jälkeen laitoin sisään pyynnön blogisti-rintamerkistä ja vahvistus siitä tuli viimeviikolla. Blogisti-sisäänpääsy  edellyttää sitä, että teen päivityksen messuista ennen tai jälkeen messujen. Tässä sitä päivitystä nyt tulee. Toivottavasti jaksatte lukea, vaikka kuvia nyt ei taida juurikaan tulla. Viime vuonna Blogisti-rintamerkki näytti tältä. Taitaapa olla samannäköinen tänäkin vuonna, tosin blogin nimi on muuttunut blogin muuton myötä, nythän ollaan blogissa Heimolan hetkiä.  Mutta nyt suunnitelmiin