Siirry pääsisältöön

"Vappuaattona Yöjalassa"

Kevätsiivouksen lomassa tulin kertomaan kahdesta valmistuneesta käsityöstä.

Urbaani maalainen nimistä neule podcastia pitävä Leena oli tehnyt Ravelryyn ohjeen Yöjalassa sukista. Halusin ottaa nämä sukat puikoille ja nehän olikin tosissaan siten neulottava nopeasti valmiiksi.Lankana minulla on näissä Heivattujen Kudelmien Marin värjäämä ohut sukkalanka ja sen kaverina Austermannin Kid silk, siis sellainen ohut pörrölanka.  Malli oli tehty varpaista varteen ja jalan taka osassa oli kaunis palmikko. Minä tein vähän pienemmällä silmukkamäärällä kun ohjeessa ja sain itselleni kerrassaan sopivat unisukat.


Lanka: Adlibris socki fine
Heivattujen kudelmien Marin värjäämänä
Menekki: 50 grammaa
ja Austermann kid silk väri 30
Menekki: 20 grammaa
Puikot: 3 mm

Meillä jo koivut vihertävät ja kevät on kovasti tulossa. Ihanaa. Tänä kesänä onkin juhlakesä joka aloitetaan kuopuksen lakkiaisilla ja päätetään minun pyöreisiin juhliini. Ja on siinä välissä vielä muitakin juhlia.

Vein eilen Janakkalan seurakuntaan kolme lohtuhuivia. Kuvassa on Kaihola niminen huivi, jonka neuloin Novitan Unelma langasta. Lankaa oli minulla yksi 200 gramman kerä ja tähän huiviin meni 80 grammaa.
Malli on Heidi Alanderin tekemä. Tein huiviin vain osan reunapitsistä joka siihen oli kirjoitettu, koska muuten huivista olisi tullut mahdottoman iso. Uskon, että Kaihola huivi pääsee uudelleen puikoille, jostain ihanasta ja vähän ohuemmasta langasta.


Lanka: Novitan kampanjalanka Unelma
Menekki: 80 grammaa
Puikot: 6 mm 

Nyt tärkeää Lohtuhuivi tietoa. Kansainvälisenä julkineulontapäivänä 8.6.2019 Janakkalan seurakunta järjestää kaksi lohtuhuivien neulontaan painottuvaa tilaisuutta.
Klo 10 -14 ollaan neulomassa Tervakoskella Coconutin edessä ja klo 13 eteenpäin Turengin seurakuntakeskuksen pihapiirissä. Kerron täällä heti lisätietoa kun saadaan kaikki asiat loppuun asti sovituksi. Itse olen otanut Nikolai huivin puikoille, jotta osaan sen neulomista siellä haluaville ohjata. 
Oikein rapeaa rosetin makuista vappua sinulle!Kommentit

  1. Hienot sukat! Jos mä jotain tänne tahtoisin, niin kunnollisen archiven. Siitä olisi niin helppoa seurata, missä on milloinkin menossa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lohtuhuiveja

Oletko kuullut lohtuhuiveista? Minnamaria Tammisalo, pappi Tampereelta oli antanut leskelle lohtuhuivin lämmittämään, kun puolison kädet eivät enää lämmitä. Siitä se sitten alkoi. Täältä, Ylen jutusta voit lukea lisää asiasta. Myös Lankasatama blogin Katja on jo asiasta kirjoittanut ja antanut luvan käyttää huiviohjettaan lohtuhuiveja neulottaessa. Jotain neulojien suuresta yhteisöllisyydestä kertoo se, että Minnamarian facebookiin luomassa ryhmässä Lohtuhuivien lähettiläät on jo yli 1600 jäsentä. Minamaria on kysynyt luvan käyttää Nikolai huivin ohjetta lohtuhuivina. Nikolai huivi on puolalaisen Marysia Norzykowskan tekemä malli. Tuolta facebook ryhmästä löytyy siihen suomen kielinen ohje ja onpa sinne Jaanan lankapajan Jaana tehnyt myös video ohjeen huivin aloituksesta, jonka moni on kokenut hankalana. Minun tämän hetkinen lohtuhuivi saldoni on kaksi valmista ja yksi viimeistelemätön. Mikään näistä ei ole Nikolai-huivi.  Pääsiäisen aikaan olen ollut aktiivise

Suunnitelmia Suomen käden taidot messuja varten

Messulippu on saatu bloginäkyvyttä vastaan / Suomen kädentaidot Olettekos jo tehneet messusuunnitelmia Tampereen kädentaidot messuja varten? Minulla suunnitelmat alkoivat lokakuulla kun päätin, että olen messuilla ainakin kahtena päivänä, silloin vielä ajattelin olevani töissä 18. päivä sunnuntaina. Varasin siis huoneen Tamperelaisesta hotellista ja perjantain ja lauantain välisen yön olen käsityömessuilijalle sopivaan tapaan Sokos hotelli Villassa . Hotellivarauksen jälkeen laitoin sisään pyynnön blogisti-rintamerkistä ja vahvistus siitä tuli viimeviikolla. Blogisti-sisäänpääsy  edellyttää sitä, että teen päivityksen messuista ennen tai jälkeen messujen. Tässä sitä päivitystä nyt tulee. Toivottavasti jaksatte lukea, vaikka kuvia nyt ei taida juurikaan tulla. Viime vuonna Blogisti-rintamerkki näytti tältä. Taitaapa olla samannäköinen tänäkin vuonna, tosin blogin nimi on muuttunut blogin muuton myötä, nythän ollaan blogissa Heimolan hetkiä.  Mutta nyt suunnitelmiin