Siirry pääsisältöön

Hetkiä Heimolasta YouTube kanavan jakso 25





Vuoden ensimmäinen, YouTube kanavalla oleva, video on julkaistu tänään. Valmiita neuleita onkin aikamoinen määrä. Tässä joitakin videolla näkyvistä.



Kuopus sai Henna-lapaset Puikkomaisterin lapaskirjan ohjetta mukaillen, lankana Dropsin Fabel ja menekki oli 40 grammaa. 
Puikkokoko oli kakkonen, jotta sain tarpeeksi tiukat. Nyt taas puhelimen kanssa liikkua, ilman lapasten kädestä ottoa.



Käteni kiukutteli kun virkkasin kalevala Calin lappusia, peittoa niistä ei tule, nyt on ensimmäinen tyyny valmiina, lappuja on vielä muutamaan tyynyyn. Mistähän saisin napakoita sisustustyynyjä kooltaan 50x50 cm?


Veera Välimäen mallilla Kuvastin neulotut sukka Finlandia sukat olivat malli josta tykkäsin kovasti. Tässäkin jo pidin kiinni siitä, että enää ostanut uutta lankaa, vaan käytin varastossa olevaa lankaa. Ties kuinka kauan olenkin tätä lankaa marinoinut. Nyt se on saanut arvoisensa sijainnin.



Siipi-neule on Saara Toikan kirjasta Neuleita ihan itselleni neulottu. Tykkään tosi paljon. Lankaa tähän unelman kevyeen puseroon meni vain 149 grammaa.


Jämälanka projektini on kuvassa vielä kesken. Tällä hetkellä se on jo viimeistelty ja kuivumassa viimeistelyn jälkeen. Luulen että siitä tuli aika ihana.


Vuosikertalankaa noin seitsemän vuoden takaa pääsi myös puikoille. Neulon puseroa aivan uudella saumattomalla tekniikalla. Saapa nähdä mitä tästä tulee.

Tällä hetkellä puikoilla on myös pipo, sillä huomasin pakkasten tullen, että eihän minulla ole yhtään käyttökelpoista (itse neulottua) pipoa näille keleille.

Maanantain terveisin seijap

Kommentit

  1. Jollei tullutkaan peittoa, tulihan upea tyyny kuitenkin.
    Tervetuloa Seija bloggerin puolelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinikka, taitaa tulla vielä toinenkin samoilla väreillä oleva tyyny.

      Poista
  2. Kiva kun säkin siirryit tänne blogspotiin. Mäkin alkuun tappelin vastaan, mutta kun se vuodatus on mitä on, niin siirryin jokunen vuosi sitten tänne. Tuo Siipi-neule on tosi kiva! Ja tyyny on myös kaunis. Mä en ole tehnyt palaakaan tuota Kalevalaa... Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susi,
      Tykkään hurjasti Siivestä, se on kevyt mutta sitä lämmin. Ollaan kohta samassa reissussa, eikös vaan?

      Poista
    2. Ja se istuu sun päällä tosi nätisti, on kuin tehty sulle, no itsehän sä oot sen tehnyt itsellesi, niin kuinka se nyt voisi vikaan mennäkään :)
      Ollaan joo kohta samassa reissussa :D

      Poista
  3. No nyt löytyi archive. On vaan minusta vähän hankalasti saavutettavissa. Muuten se on ihan hyvä. Lukijan on helpompi seurata oman luku - urakkansa etenemistä, kun tietää, missä archive on.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lohtuhuiveja

Oletko kuullut lohtuhuiveista? Minnamaria Tammisalo, pappi Tampereelta oli antanut leskelle lohtuhuivin lämmittämään, kun puolison kädet eivät enää lämmitä. Siitä se sitten alkoi. Täältä, Ylen jutusta voit lukea lisää asiasta. Myös Lankasatama blogin Katja on jo asiasta kirjoittanut ja antanut luvan käyttää huiviohjettaan lohtuhuiveja neulottaessa. Jotain neulojien suuresta yhteisöllisyydestä kertoo se, että Minnamarian facebookiin luomassa ryhmässä Lohtuhuivien lähettiläät on jo yli 1600 jäsentä. Minamaria on kysynyt luvan käyttää Nikolai huivin ohjetta lohtuhuivina. Nikolai huivi on puolalaisen Marysia Norzykowskan tekemä malli. Tuolta facebook ryhmästä löytyy siihen suomen kielinen ohje ja onpa sinne Jaanan lankapajan Jaana tehnyt myös video ohjeen huivin aloituksesta, jonka moni on kokenut hankalana. Minun tämän hetkinen lohtuhuivi saldoni on kaksi valmista ja yksi viimeistelemätön. Mikään näistä ei ole Nikolai-huivi.  Pääsiäisen aikaan olen ollut aktiivise

Suunnitelmia Suomen käden taidot messuja varten

Messulippu on saatu bloginäkyvyttä vastaan / Suomen kädentaidot Olettekos jo tehneet messusuunnitelmia Tampereen kädentaidot messuja varten? Minulla suunnitelmat alkoivat lokakuulla kun päätin, että olen messuilla ainakin kahtena päivänä, silloin vielä ajattelin olevani töissä 18. päivä sunnuntaina. Varasin siis huoneen Tamperelaisesta hotellista ja perjantain ja lauantain välisen yön olen käsityömessuilijalle sopivaan tapaan Sokos hotelli Villassa . Hotellivarauksen jälkeen laitoin sisään pyynnön blogisti-rintamerkistä ja vahvistus siitä tuli viimeviikolla. Blogisti-sisäänpääsy  edellyttää sitä, että teen päivityksen messuista ennen tai jälkeen messujen. Tässä sitä päivitystä nyt tulee. Toivottavasti jaksatte lukea, vaikka kuvia nyt ei taida juurikaan tulla. Viime vuonna Blogisti-rintamerkki näytti tältä. Taitaapa olla samannäköinen tänäkin vuonna, tosin blogin nimi on muuttunut blogin muuton myötä, nythän ollaan blogissa Heimolan hetkiä.  Mutta nyt suunnitelmiin

"Vappuaattona Yöjalassa"

Kevätsiivouksen lomassa tulin kertomaan kahdesta valmistuneesta käsityöstä. Urbaani maalainen nimistä neule podcastia pitävä Leena oli tehnyt Ravelryyn ohjeen Yöjalassa sukista. Halusin ottaa nämä sukat puikoille ja nehän olikin tosissaan siten neulottava nopeasti valmiiksi. Lankana minulla on näissä Heivattujen Kudelmien Marin värjäämä ohut sukkalanka ja sen kaverina Austermannin Kid silk, siis sellainen ohut pörrölanka.  Malli oli tehty varpaista varteen ja jalan taka osassa oli kaunis palmikko. Minä tein vähän pienemmällä silmukkamäärällä kun ohjeessa ja sain itselleni kerrassaan sopivat unisukat. Yöjalassa sukat Lanka: Adlibris socki fine Heivattujen kudelmien Marin värjäämänä Menekki: 50 grammaa ja Austermann kid silk väri 30 Menekki: 20 grammaa Puikot: 3 mm Meillä jo koivut vihertävät ja kevät on kovasti tulossa. Ihanaa. Tänä kesänä onkin juhlakesä joka aloitetaan kuopuksen lakkiaisilla ja päätetään minun pyöreisiin juhliini. Ja on siinä väl